ARA

Ýçinizi Isýtacak Besin Ve Ýçecekler

Ýçinizi Isýtacak Besin Ve Ýçecekler Kalorisi düþük kýþ içeceði ile lezzetin tadýna saðlýkla varýn.


Kýrmýzý pul biber: Ýçerdiði kapsaisin pigmenti ile sinir hücrelerini uyararak ýsýnmamýzý ve sýcak hissetmemizi saðlayan kýrmýzý pul biber; salatalara ve çorbalara eklenebileceði gibi eðer patlamýþ mýsýr yapacaksanýz deðiþik bir aroma için tercih edebileceðiniz bir seçenek.
Dondurma: Yað, protein ve karbonhidratý yapýsýnda yüksek oranda bulunduran yiyecekler ilk tüketildikleri anda serinlik hissi verseler de, sindirim süreci baþladýðý andan itibaren vücut ýsýsýnýn yükselmesini saðlarlar. Çünkü sindirim için gerekli enerji üretilirken vücut ýsýsý da artar.
Yulaf ezmesi: Kompleks karbonhidrat adý verdiðimiz zor sindirilen karbonhidrat içeren yulaf, karabuðday, tam tahýllý makarna gibi yiyecekler vücutta daha uzun süre iþlem gördüðü için beyaz þeker, beyaz un içeren yiyeceklere göre daha uzun süre vücut ýsýmýzý korumamýza yardýmcý olurlar.
Sýcak Çikolata: Soðuk havalarda hepimizin aradýðý bir klasik olan sýcak çikolata ile ilgili Immunology isimli bilimsel dergiye yayýnlanan bir habere göre, sýcak çikolata ve kakao ürünleri tüketenlerin kýrmýzý hücreleri toksinlere karþý daha dayanýklý oluyor.
Tarçýn ve benzeri baharatlar: Tarçýn, zerdeçal, kimyon gibi birçok baharatýn içerdikleri öðeler sayesinde vücut sýcaklýðýný arttýrdýklarý biliniyor. Bu soðuk günlerde tarçýnlý bir çay, kimyonlu bir çorba ve zerdeçallý fýrýnda patates kulaða hiç fena gelmiyor öyle deðil mi?
Zencefil: Kendimizi daha sýcak hissetmek dýþýnda baðýþýklýk sistemimizin güçlenmesini de saðlayan bu yiyeceðin hem tazesi hem de kurusu tercih edilebilir. Çorbalara, çaylara, salatalara ilave ederek bu kýþý daha sýcak geçirebilirsiniz.
Sýcak içecekler: Çorba, çay, sahlep gibi içeceklerinde kýsa sürede olsa daha sýcak hissetmemize yardýmcý olduðu biliniyor.

SICAK ZERDEÇAL ÇAYI

Malzemeler:
2 su bardaðý badem sütü
2 tatlý kaþýðý bal
1 silme çay kaþýðý toz zerdeçal
½ silme çay kaþýðý toz zencefil
½ silme çay kaþýðý toz tarçýn
1 adet çekilmemiþ karabiber
½ silme çay kaþýðý vanilya

Yapýlýþý: Bütün malzemeleri blenderdan iyice geçirdikten sonra, cezvede çok kýsýk ateþte kaynatýn. Afiyet olsun!

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen