ARA

Adem Baba – Arnavutköy

Adem Baba – Arnavutköy Arnavutköy’de hizmet veren ve en iyiler sýralamalarýnda daima listelerin en üst sýralarýnda yer alan bir lokanta.


Adem Baba Balýk Lokantasý. 2000 yýlýnda evlere paket servisi sunmak amacýyla yeni bir þube hizmete girdi. Bugün "Adem Baba" iki lokantasý ve bir paket servisiyle hizmette. Arnavutköy’de, bütün süsü birkaç balýkçý aðý ve bol gemili duvar resminden ibaret küçük bir salon. Ýçeride, sürekli dolup boþalan 10-12 masa, koþuþturan garsonlar ve iþtah açan hamsi, lüfer, kalamar kokularý... Son yýllarýn en popüler fast food balýk lokantalarýndan Adem Baba ya da yaygýn adýyla Arnavutköy Dalyan Balýkçýsý iþte böyle bir yer.

Adem Baba mütevazý, süsü ve gösteriþi olmayan, sadece yaptýðý yemeklerin lezzetiyle var olan tipik bir esnaf lokantasý. Ama onu benzerlerinden ayýran özellikleri var. Mesela müdavimleri.. Ýþadamlarýndan yazarlara, sanatçýlardan semt esnafýna her kesimden insaný aðýrlayan bir Mevlevi tekkesi gibi adeta. Gelen kim olursa olsun, 40 kiþilik küçük salonda yer varsa oturuyor yoksa öteki masalarýn boþalmasýný bekliyor.

Lokantanýn bir baþka ilginç özelliði de fast food mantýðýyla çalýþtýðý için içki servisi vermemesi. Balýk yerken yanýnda raký içmek isteyenler için duvarda özenle çerçevelenip asýlmýþ olarak gurme Tuðrul Þavkay’ýn "Balýkla raký içilmez" adlý hoþ bir yazýsý var. Adem Baba’da her þey balýk üzerine kurulu olduðu için en önemli konu iyi balýða ulaþabilmek. Bunun için lokantaya ismini veren büyük kardeþ Adem Akbulut’un üç teknesi her gün Marmara’ya açýlýyor.

Sonuçta balýklar kendi tuttuklarý, günlük, taze ve dipfrizde kalmamýþ þekliyle müþteriye ulaþýyor. Ertesi güne kalan balýðý kesinlikle satýþa sunmuyorlar. Boðaz kýyýlarýnda oltayla tutulan balýklarýn çoðu da Adem Baba’ya getiriliyor. Geri kalan açýk ise (talep fazla olduðu için açýk hep kalýyor) Kumkapý’daki balýk halinden karþýlanýyor.

Adem Baba’nýn fiyatlarý oldukça makul olan mönüsünde mevsimine göre her türlü balýkla, balýk çorbasý, balýk köftesi, kalamar, çiroz, lakerda, midye (tava/dolma) gibi deniz ürünleri, sýzma zeytinyaðýyla yapýlan salatalar, ayva tatlýsý, þekerpare, helva gibi tatlýlar yer alýyor. Adem Baba saat 12.00’den 22.30’a kadar kesintisiz hizmet veriyor. Ayrýca lokantanýn hemen yakýnýndaki küçük bir dükkanda ayýklanýp piþirilen balýklar Pazartesi dýþýndaki günlerde civardaki semtlere paket servis olarak ulaþtýrýlýyor.

Tel: 0212 263 29 33

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen