ARA

Mantar Izgara

Mantar Izgara Mantarlarýn üzerindeki çamur ve topraklarý elinizle ovarak temizleyin.


Malzemeler:

350 gram iri kültür mantarý
6 diþ sarýmsak
2 yemek kaþýðý zeytinyaðý
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 çay kaþýðý kýrmýzý pul biber

Hazýrlanýþý:

Mantarlarýn üzerindeki çamur ve topraklarý elinizle ovarak temizleyin. Ýyice yýkayýn, saplarýný yuvarlak kýsýmlarýný zedelemeden parmaklarýnýzla hafifçe bastýrýp ve döndürerek çýkartýn. Soðuk suya atýn. Maydanozu yýkayýn, sap ve dallarýný ayýklayýn ve yapraklarýný ince ince kýyýn. Sarýmsaklarý ayýklayýn, havan veya el presinde ezin, maydanoza katýn.

Sarýmsaklarý maydanoza tuz, karabiber ve zeytinyaðýný ilave edin ve karýþtýrýn. Sudaki mantarlarý çýkartýn, ters çevirip içlerindeki suyu boþaltýn, bir küçük kaþýk yardýmý ile içlerini sarýmsaklý maydanozla doldurun. Üzerlerine kýrmýzý pul biber ekin ve fýrýnýn üstten ýzgarasýnda yumuþayýncaya kadar piþirin. Mantarlarýn içine sarýmsaklý maydanoz yerine karides, peynir, dereotu veya kaþar peyniri de koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen